Signaleringen

Sinds enkele jaren heeft Freshfilter de FFController 2000 series vervangen door de digitale 3000/3001 series. Deze cabinecontroller is geheel digitaal, werkt sneller en heeft een moderner uiterlijk, waardoor deze naadloos aansluit bij de huidige cabine uitrusting.

De FFController 3000 series wordt gebruikt om het overdruksysteem optimaal aan te kunnen sturen. Om de Controller aan- en uit te zetten moet u de rode MODE-knop gedurende 3 seconden ingedrukt houden. Vanaf het moment dat u de FFController aanzet gaat het overdruksysteem in de cabine zijn werk verrichten. Wanneer de controller op de automatische stand staat, zorgt deze ervoor dat de overdruk in de cabine ten minste 100PA blijft. Bij te veel of te weinig druk in de cabine, zal er een optische en akoestische alarmering waarneembaar zijn, zodat de machinist direct wordt gewaarschuwd bij potentieel gevaar.

FILTERDETECTIE

Tot drie verschillende filtersoorten kunnen gedetecteerd en getoond worden op het controlepaneel, dit gaat om de volgende filtersoorten:

  • P1/F5 filter
  • P3/ HEPA filter
  • Koolfilter

Wanneer een filter uit de overdrukunit wordt gehaald of niet op de juiste wijze is gemonteerd, is dit direct af te lezen op de controller.

HC METING GEÏNTEGREERD

Indien er regelmatig wordt gewerkt in omgevingen waar koolwaterstoffen kunnen voorkomen, kan onze controller uitgebreid worden met een koolwaterstoffenmeter (HC-sensor). Deze meter meet de aanwezigheid van koolwaterstoffen in de cabine. De HC-waarde kan met een knop op het ledscherm weergegeven worden. Tevens waarschuwt de controller (ook wanneer de HC-waarde niet op het scherm wordt getoond) bij een overschrijding van 5 PPM (Parts per million).

Deze HC-module is op een later tijdstip ook nog te integreren in de FFController 3000.

CABINELEKKAGE ALARM

De automatische regeling van het controlepaneel stuurt de motor aan van 0 tot 80% van zijn vermogen. Wanneer de cabine door de jaren heen zodanig gaat lekken (door verdroging van afdichtingsrubbers) dat bij 80% van het vermogen de 100 Pascal druk niet meer wordt gehaald, geeft deze geavanceerde controller een vooralarm, waarmee u tijdig wordt gewaarschuwd!

Vervolgens kunt u zelf een controleafspraak inplannen en hoeven geen ad-hoc reparatiewerken op locatie uitgevoerd te worden. Dit zijn directe besparingen op de onderhoudskosten van de machine!

EMC/CE-test

De FFController is getest conform de richtlijnen: EMC, R&TTE en electronical safety. Zo bent u er zeker van dat alle merkwaardige problemen volledig zijn uitgesloten!

De FFController 6000 series behoort tot de allernieuwste generatie cabinebewaking. Alle functies van de eerste generatie controller zijn terug te vinden in deze alleskunner, maar nu met meer! Om welke functies dit allemaal gaat, leest u hieronder:

BESTAANDE ÉN NIEUWE FUNCTIES IN ÉÉN APPARAAT

De FFController 6000 series heeft eenzelfde formfactor als zijn voorgangers. Ook bij deze serie wordt gebruik gemaakt van dezelfde bekabeling, waardoor de uitwisselbaarheid van de diverse generaties blijft zoals u dat van Fresh­filter gewend bent. Alle Freshfilter systemen zijn voorzien van een enkele, universele, kabelaansluiting. Mocht u van een 3000 series willen upgraden naar een 6000 series, is dit mogelijk zonder een hele nieuwe kabelboom door de cabine heen te moeten trekken.

OVERZICHTELIJKE, INTUÏTIEVE BESTURING

De vier knoppen en het touchscreen maken de bediening van het controlepaneel een peulenschil. Het overzichtelijke display geeft alle informatie die benodigd is om een veilig werkklimaat in de cabine te garanderen en behouden en alarmeert tijdig bij gevaar. Met de intuïtieve besturing kunt u alle tabbladen inzien, welke u snel en eenvoudig inzicht geven in bijvoorbeeld de filterregistratie en geursensoren.    

EXTERNE AUX AANSLUITING

Met de 12-polige auxilary aansluiting kunt u in modulevorm functies toevoegen of vervangen. Onder de mogelijkheden vallen externe binnen/buitensensoren, een datalogger, een externe groene lamp, een recirculatie unit of een sensor afhankelijke 1/0 output.

4 GEURSENSOREN (OPT.)

De FFController 6000 series biedt de mogelijkheid om tot vier verschillende geursensoren aan te sluiten op het systeem. Hierdoor kunt u specifieke sensoren installeren indien u in zware vervuiling werkt. Bij saneringen met dampen en/of gassen is het verplicht om een geursensor toe te passen. Voor elk type vervuiling hebben we een andere sensor. De sensoren kunnen zowel binnen als buiten de cabine op de gewenste plaats gemonteerd worden, waardoor het bijvoorbeeld mogelijk is sensoren op de kop van de giek te installeren.

FILTERREGISTRATIE

Het controlesysteem is standaard voorzien van filterregistratie. Filters kunnen nu gemakkelijk via het touchscreen geregistreerd worden. Hier worden het serienummer, het type filter, de draaiuren en de installatiedatum in opgeslagen. Aan de hand van de looptijd, van een filter, geeft de 6000 series een melding dat het filter vervangen dient te worden. Dit geeft u de mogelijkheid om tijdig nieuwe filters in huis te halen. Met de optionele 4G-module kunt u deze gegevens ook eenvoudig vanaf uw computer opvragen.

FLOWMETING

De series 6000 controlesystemen beschikken standaard over flowmeting. Bij een te hoge flow zal het alarm inschakelen en luidt het advies de cabine na te laten kijken op lekdichtheid.

4G DATAMODEM

Met een ingebouwd 4G datamodem wordt de status van het controlesysteem constant gesynchroniseerd met het Machine Control Panel (MCP). Hiermee kunt u op afstand het werkklimaat van uw personeel monitoren en configureren. Met een data-abonnement van enkele euro’s per maand kunt u uw vloot wereldwijd beheren via het online Freshfilter MCP (Machine Controlepaneel).

GPS

De 6000 series is tevens voorzien van GPS, zodat u de locaties van uw vloot gemakkelijk in kunt zien.  

ALTIJD UP-TO-DATE

De FFController 6000 kan veelal op afstand up-to-date gehouden worden. Dat wil zeggen dat wij mogelijke storingen, updates of aanpassingen veelal op afstand voor u op kunnen lossen. Op die manier hoeft u niet langer uw FFController naar ons op te sturen en kunt u snel uw werkzaamheden voort zetten.