FFTUBE

Sinds de introductie van de FFTube wordt dit model veel toegepast op machines van 3 tot 100 ton. Het systeem kenmerkt zich door zijn compacte formaat in combinatie met de hoge filtercapaciteit. Een deel van de toegepaste techniek komt weg van de FFMultibox. Zo zuigt de FFTube de lucht tegen de zwaartekracht in door het filtermedium, wat de standtijd van de filters aanzienlijk verlengd. Tevens kan het vuil door trillingen van de machine uit de unit vallen.

De ronde filters zorgen dat deze onmogelijk verkeerd geplaatst kunnen worden. Daarbij wordt de lucht 100% evenredig verdeeld over het filter en behoren preferente luchtstromen tot het verleden. De enkele radiaal-blower in de unit maakt vergeleken met andere units minder geluid, doordat het toerental lager ligt bij eenzelfde luchtopbrengst. Het belangrijkste kenmerk van de FFTube is het compacte formaat.

Machines worden compacter en dat heeft als keerzijde dat een overdruksysteem minder makkelijk te plaatsen is. De FFTube kan op bijna alle machines zonder duur subframe worden gemonteerd; de unit is slechts 350mm in diameter met een hoogte van 420mm en kan tot P3/HEPA niveau filteren icm 3,3 Kg. Kool! Mocht de sanering een koolstoffilter van 10 Kg. vereisen dan kan de unit optioneel worden uitgerust met een hoge kap. Deze kap is te plaatsen op het onderstuk van de FFTube en is zonder gereedschap te wisselen.

FFTube 
AfmetingenDiam.: 350mm. Hoogte: leeg 140mm, P1/P3 filter 420mm, P1/P3/Koolfilter 830mm
Leeggewicht13Kg
BehuizingVolledig RVS 304
Voltage12 of 24Volt @ 60 Watt
AansturingFFController, PPM meting optioneel
Max. overdruk440Pa
NormeringNEN4444
FiltercapaciteitP1, P3, 3,3 en 10Kg Koolstof A(BEKHg)
PDF Overdrukfilterunits