FFMultiboxXS

De FFMultibox is het meest gebruikte overdrukfiltersysteem op graafmachines, wielladers en dumpers. Het gepatenteerde ontwerp maakt het mogelijk de levensduur van de stoffilters tot ruim 4x te verlengen vergeleken met conventionele systemen. De unit wordt daarbij standaard aangestuurd met een van onze controlesystemen, zodat u altijd conform de laatste regelgevingen uw werk kunt doen.

Of u zich nu in extreme stofsituaties bevindt of een 3T sanering, de FFMultibox is veruit het beste systeem verkrijgbaar in de markt.

Luchtstroom

Conventionele overdruksystemen zuigen de vervuilde lucht door een inlaatopening aan. Vervolgens gaat de lucht door de filters van boven (grof, P1 filter) naar beneden (waar doorgaans een actief koolfilter is geïnstalleerd). Het probleem hierbij is tweeledig.

De aanzuigopening van de conventionele units is doorgaans een relatief kleine sleuf. Luchtversnellingen vinden plaats in de buurt van de aanzuigopening, waardoor stof de unit ingezogen wordt.

Het stof, eenmaal door de aanzuigopening gegaan, blijft daarbij tevens op het filter liggen. Het kan niet uit de unit op een andere manier dan het vervangen van de (kostbare) filters. Het kenmerkende systeem van de FFMultibox zorgt er voor dat de bovenbeschreven eigenschappen uitblijven.

Techniek

Met de FFMultibox bent u er zeker van dat de nadelen van conventionele units in zijn geheel uitblijven. De aanzuigopening is ruim 15 keer zo groot in oppervlakte en beslaat zelfs de gehele onderkant van de unit. Het vuil dat de stoffilters bereikt, blijft door de zwaartekracht niet in het filterdoek hangen en valt uit de unit.

Zelfreinigend

Niet alleen de zwaartekracht zorgt ervoor dat de grotere stofdeeltjes vroegtijdige verstoppingen van het grofstoffilter voorkomt, ook door trillingen van de machine wordt het grofstoffilter constant gereinigd! De lage aanzuigsnelheid versterkt dit effect; stofdeeltjes blijven door de lage luchtsnelheid niet of nauwelijks plakken aan het filterdoek. Deze combinatie zorgt voor een (bewezen) 4x langere levensduur van de filters!

FFMultiboxXS 
Afmetingen 815 x 375 x 205 mm
Filterafmeting600 x 336 mm Vulhoogte 150mm
Leeggewicht21 Kg. excl. filters
BehuizingRVS 304 (onderbak en deksel)
Voltage12V of 24V, 240 Watt max.
Max. overdruk440 Pascal, 120 m³/h
NormeringNEN4444 / CROW400
StoffiltratieP1/P2/P3
Koolfiltratiet/m 10 kilogram
MontageSnelwisselframe of vaste montage
AansluitingDeutsch
Filterdetectie3x optische sensoren