FFMultibox

De FFMultibox is het meest gebruikte overdrukfiltersysteem op graafmachines, wielladers en dumpers. De FFMultibox heeft met zijn gepatenteerde luchtaanzuiging de grootste filtercapaciteit. Het gepatenteerde ontwerp maakt het mogelijk de levensduur van de stoffilters tot ruim 4 keer te verlengen vergeleken met conventionele systemen.

Of u zich nu in extreme stofsituaties bevindt of een 3T sanering, de FFMultibox is veruit het beste systeem verkrijgbaar in de markt.

Voordelen van de FFMultibox:

  • De aanzuigopening is ruim 15 keer groter dan die van conventionele units
  • De filters in de FFMultibox zijn zelfreinigend
  • De levensduur van filters is ruim 4 keer langer vergeleken met conventionele systemen
  • De FFMultibox beschikt over drie filterdetectiesensoren

De Freshfilter Multibox wordt standaard geleverd voor de toepassing van filters in de afmeting 595x395mm, met een vulhoogte van 200mm. Er kan in de standaard configuratie een P1, P3 en 11Kg. Koolfilter worden geplaatst.

De FFMultibox is ook in een XS-en XL variant verkrijgbaar. De verschillende maatvoeringen hebben betrekking op de filtermaat; de XS gebruikt filters van 600x336mm (zelfde als FFM10), met een vulhoogte van 150mm. De FFMultibox XL gebruikt filters van 595x595mm met een vulhoogte van 200mm. De 3 verschillende maten van de FFMultibox zijn allen geschikt voor de zwaarste saneringsklasse.

Luchtstroom

Conventionele overdruksystemen zuigen de vervuilde lucht door een inlaatopening aan. Waarna de lucht door de filters van boven (grof, p1 filter) naar beneden gaat (waar doorgaans een actief koolfilter is geïnstalleerd). Het probleem hierbij is echter tweeledig.

De aanzuigopening van de conventionele units is doorgaans een relatief kleine sleuf. Luchtversnellingen vinden plaats in de buurt van de aanzuigopening, waardoor stof de unit ingezogen wordt. De stof, eenmaal door de aanzuigopening gegaan, blijft daarbij tevens op het filter liggen. Het kan niet uit de unit op een andere manier dan het vervangen van de (kostbare) filters.

Het kenmerkende systeem van de FFMultibox zorgt er voor dat de bovenbeschreven probleem uitblijft.

Techniek

Met de FFMultibox bent u er zeker van dat de nadelen van conventionele units in zijn geheel uitblijven. De oppervlakte van de aanzuigopening is ruim 15 keer zo groot en beslaat zelfs de gehele onderkant van de unit. Het vuil dat de stoffilters bereikt, blijft door de zwaartekracht niet in het filterdoek hangen, en valt daarmee uit de unit.

Zelfreinigend

Niet alleen de zwaartekracht zorgt ervoor dat de grotere stofdeeltjes vroegtijdige verstoppingen van het grofstoffilter voorkomt, ook door trillingen van de machine wordt het grofstoffilter constant gereinigd! De lage aanzuigsnelheid versterkt dit effect; stofdeeltjes blijven door de lage luchtsnelheid niet of nauwelijks plakken aan het filterdoek. Deze combinatie zorgt voor een (bewezen) 4 keer langere levensduur van de filters!

FFMultibox 
Afmetingen815 x 435 x 295 mm
Filterafmeting595 x 395 mm
Leeggewicht28 Kg. excl. filters
BehuizingRVS 304 (onderbak en deksel)
Voltage12V of 24V, 240 Watt max.
Max. overdruk440 Pascal, 120 m³/h
NormeringNEN4444 en/of CROW400
StoffiltratieP1/P2/P3
Koolfiltratiet/m 17 kilogram
MontageSnelwisselframe of vaste montage
AansluitingDeutsch
Filterdetectie3x optische detectie