Filtratie

Een Freshfilter overdrukfiltersysteem waarborgt de veiligheid van u en uw personeel. Het systeem bestaat uit een filterpakket, een ventilator en een controlesysteem. Door het kunstmatige drukverschil in de cabine zal buitenlucht nooit de cabine indringen anders dan door het geïnstalleerde filterpakket. Het controlesysteem houdt het drukverschil in de cabine boven de 100 Pascal en meet de koolwaterstoffen en verontreiniging in de cabine.

De werking van een overdrukfiltersysteem is direct afhankelijk van de afdichting van de cabine. Hoe meer gaten er worden afgedicht, hoe minder lucht er nodig zal zijn om de cabine op de vereiste druk te krijgen. Het controle systeem waarborgt de druk en geeft indien de afdichting onvoldoende is een vooralarm. Het systeem staat daarbij in verbinding met de blower motor van de overdrukfilterunit en zal alleen de minste hoeveelheid lucht naar binnen stuwen zodat deze precies de 100 Pascal overdruk zal waarborgen. Hierdoor wordt de levensduur aanzienlijk verlengd.

Vaak wordt een overdruksysteem op het originele kachelcircuit aangesloten, zodat de binnenkomende, gefilterde lucht ook meteen verwarmd of verkoeld wordt door het A/C systeem. Omdat niet alle machines zijn voorbereid op het gebruik van overdrukfiltersystemen, levert Freshfilter voor de meeste machines ook zelf ontwikkelde passtukken zodat montage vergemakkelijkt wordt.

Freshfilter levert stoffilters conform EN779 en EN1822 en koolstoffilters conform EN12941 (ABEK indeling). In feite is dit dezelfde indeling zoals ook gebruikt wordt bij volgelaatsmaskers. De systemen voldoen aan de in Nederland geldende strenge eisen: de (verouderde) CROW132 en nieuwe NEN4444 norm.

Freshfilter kan uw bedrijf adviseren om een veilig werkklimaat te creëren op uw werkmaterieel. Met de ruim 20 jaar ervaring op het gebied van on-/off road materieel en filtratie is een probleem nog nooit onopgelost gebleven. Met onze gepatenteerde producten kunnen we effectiviteit, continuïteit, veiligheid en gezondheid waarborgen. U en uw personeel kan altijd vertrouwen op de Freshfilter overdrukfiltersystemen voor schone en gezonde cabine lucht.

Sectoren die wij beleveren:

  • Mijnbouw
  • Sloop- en afbraakwerken
  • Recycling
  • Agricultuur
  • Scheepvaart
  • Overheid & Defensie
  • Producenten & OEM level